12 avgust 2019

Bayer in LANXESS prodajata svoja poslovna deleža v podjetju Currenta

Ocenjena vrednost podjetja Currenta znaša 3,5 milijarde evrov (100 %). Kupca sta družbi Macquarie Infrastructure in Real Assets.

 Leverkusen/Köln, 6. avgust 2019 – Bayer in LANXESS prodajata svoja poslovna deleža v podjetju, ki upravlja kemijski park Currenta. Svoja deleža pordajata skladom, ki jih upravlja največji svetovni vlagatelj v infrastrukturo Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA).

 

Obe družbi sta 6. avgusta 2019 podpisali ustrezno pogodbo z družbo MIRA. Za prodajo je treba pridobiti še soglasja pristojnih organov. Currenta vodi in upravlja infrastrukturo, oskrbo energije in druge bistvene storitve v vseh kemijskih parkih v krajih Leverkusen, Dormagen in Krefeld-Uerdingen ter je trenutno skupno podjetje v lasti družb Bayer (60 %) in LANXESS (40 %). Skupna ocenjena vrednost podjetja Currenta, vključno s prenesenim Bayerjevim portfeljem nepremičnin, znaša 3,5 milijarde evrov pred odbitkom neto dolga in pokojninskih obveznosti.

 

Celotna novica je v angleškem jeziku dosegljiva na: https://media.bayer.com/baynews/baynews.nsf/id/Bayer-and-LANXESS-to-sell-their-stakes-in-Currenta-to-Macquarie-Infrastructure-and-Real-Assets