15 junij 2016

Dobrodelno veslanje za otroke ZPM Moste Polje

Šest ekip, med njimi tudi Bayerjeva, je pretekli petek in soboto 24 ur neprekinjeno veslalo in zbiralo evre za pomoč otrokom ZPM Moste Polje.

Pod okriljem Reebok CrossFit Ljubljana, centra za funkcionalno vadbo, je pretekli petek in soboto potekalo 24-urno dobrodelno veslanje na veslaških ergometrih. Šest ekip: Avant Car, zastopnik za avtomobile Tesla; Bayer; zastopstvo za prehranski dodatek Biomagnezij; Draguljarna Malalan; POP TV ter seveda ekipa organizatorja Reebok CrossFit  je od petka popoldne do sobote popoldne 24ur neprekinjeno veslalo in zbiralo evre za pomoč otrokom ZPM Moste Polje.

Vseh 6 sodelujočih ekip je skupaj preveslalo nekaj manj kot 1900 km. V dobrodelni sklad za otroke je šel en evro od vsakega preveslanega kilometra. Poleg »priveslanih« evrov se je nabralo še nekaj prispevkov obiskovalcev, ki so prišli spodbujat požrtvovalne veslače. Veslači vsake ekipe so se izmenjevali in tako s skupnimi močmi in teamskim delom dosegli  velik cilj. Najtežje je bilo sredi noči. Velika pomoč in spodbuda so bili navijači in obiskovalci, ki jih ni bilo malo in so vztrajali vse do 3. ure zjutraj.

Po besedah Alena Čemerike iz Bayerja je bilo najtežje ravno med 3. in 7. uro zjutraj, ko je moralo telo premagovati ne le fizične napore ampak tudi zaspanost. Kljub bolečinam v rokah in številnim žuljem ni niti za trenutek pomislil, da bi odnehal. Ekipe so imele na voljo dobro oskrbo s hrano in pijačo ter maserja. Po Alenovih besedah je še bolj pomembno to, da so ves čas veliko pili in uporabljali magnezij v obliki pršila, da so preprečili dehidracijo ter mišične krče.

Dobrodelni dogodek je bil za vse lepa, a naporna izkušnja. Za otroke iz socialno šibkih družin pa razlog za veselje, saj jim bo ZPM Moste Polje s tem denarjem omogočila tiste stvari, ki jih sicer ne bi doživeli ali imeli.