Politična načela

Družbeno sprejetje tehnologij in izdelkov

Blaginja družbe je tesno povezana s sposobnostjo za razvoj in uporabo novih tehnologij. Bayer zaupa znanstvenim raziskavam za določanje tveganj in koristi tehnologij ter izdelkov. V Bayerjevem interesu je zagotoviti varne rešitve za trenutne in bodoče težave.

Bayer veliko prispeva k reševanju globalnih izzivov s svojimi inovativnimi tehnologijami in visokotehnološkimi materiali. Na primer, cilj projekta Dream Production je uporabiti ogljikov dioksid (CO2) kot surovino. Na sliki sta Bayerjev raziskovalec dr. Thomas Ernst Müller (levo) in prof. Walter Leitner z Univerze RWTH Aachen.

Vendar pa investicije v tehnologije in proizvodne obrate trajajo desetletja in stanejo milijone ali celo milijarde. Stabilni okviri, ki omogočajo dolgoročno načrtovanje, so za Bayer nujni. To zahteva široko in splošno družbeno sprejetje varnih novih tehnologij.

Medtem ko le malo ljudi nasprotuje biotehnološki dejavnosti, morajo Evropske družbe šele sprejeti zeleno biotehnologijo v rastlinah. Evropa še vedno zavrača uvoz izdelkov zelene biotehnologije, ki so običajni drugod po svetu. Ljudje so zadržani tudi do nanotehnologije, ki se uspešno uporablja v elektroniki, medicini in alternativni energiji. Potencialna zdravstvena tveganja so natančno raziskana. Pri pridelavi hrane ima zaščita pridelka pomemben prispevek pri preprečevanju lakote po svetu in izboljšanju kakovosti hrane.

Preberite si več o nanotehnologiji.