Bayerjeva zaveza boju proti ponarejenim zdravilom

Družba Bayer je začela kampanjo „Pazite se ponaredkov“, da bi se lotila problema ponarejenih zdravil. Sodelovanje z nacionalnimi in mednarodnimi oblastmi prispeva k uspešnosti kampanje. Zavezanost podjetja se izkazuje z različnimi medfunkcijskimi ukrepi, ki so združeni pod eno streho. Tako Bayer varuje bolnike in izdelke.

Preiskovalni ukrepi

Bayer s tesnim sodelovanjem z javnimi institucijami preiskuje posamezne primere in zbira pomembne dokaze.

 

Pravni ukrepi

Ko so storilci identificirani, se sprejmejo vsi možni ukrepi v okviru kazenskega in civilnega prava, da se jih privede pred sodišče - to je del politike »ničelne tolerance«.

 

Zaščitni elementi

Da bi zaščitili izdelke pred ponarejanjem, Bayer uporablja različne tehnične metode – podobne kot pri preprečevanju ponarejanja bankovcev. Te prepoznavne lastnosti pomagajo bolnikom prepoznati originalne izdelke.

 

Sodelovanje z javnimi organi

Brez skupnih prizadevanj carinskih oblasti in kriminalistične policije Bayer ne bi mogel učinkovito preganjati ponarejevalcev. To sodelovanje je pomemben sestavni del medfunkcionalnega upravljanja podjetja Bayer.

Izobraževanja

Tudi vi lahko kot bolnik izkoristite obširno znanje, ki ga imamo v Bayerju. Z različnimi aktivnostmi – naj gre za dogodke ali različne produktne brošure ali letake – se lahko naučite, kako se izogniti ponarejenim zdravilom.

COR-OTH-SI-0005-1; 05.2019