Bayer HealthCare

Zdravstvo

Bayer HealthCare sodi med najpomembnejša inovativna podjetja s področja farmacevtskih in medicinskih izdelkov na svetu. Poslanstvo te podskupine so raziskave, razvoj, proizvodnja in trženje inovativnih izdelkov, ki izboljšujejo zdravje ljudi in živali povsod po svetu.

Consumer Care
Po vsem svetu narašča število ljudi, ki sami izbirajo zdravila za preprečevanje ali zdravljenje razširjenih bolezni oziroma jemljejo prehranska dopolnila za podporo zdravi prehrani. Prav v ta namen zagotavlja poslovna Consumer Care (zdravila brez recepta in prehranska dopolnila) uravnoteženo izbiro pripravkov, ki so na voljo brez recepta in omogočajo samozdravljenje.
 
V portfelj teh izdelkov sodijo tako tradicionalne blagovne znamke, kot je več kot 110 let star, svetovno znan Aspirin ali multivitaminski pripravek Supradyn, kakor novi izdelki, kot je na primer Bepanthen Sensiderm krema za lajšanje srbečice, ki ne vsebuje kortizona.

Pharmaceuticals
Poslovna enota Bayer HealthCare Pharmaceuticals (zdravila na recept) raziskuje in razvija zdravila na področjih srčno-žilnih bolezni, očesnih bolezni, raka in ginekologije. S tem zagotavlja poslovna enota Pharmaceuticals pomemben prispevek k napredku medicine in z inovativnimi zdravili prispeva k izboljšanju kakovosti življenja ljudi.

Medical Care
Poslovna enota Medical Care (medicinski pripomočki) vključuje področje Diabetes Care (nadzorovanje sladkorne bolezni) in diagnostično slikanje. V portfelj sodijo po eni strani sistemi za merjenje ravni sladkorja v krvi, programska oprema za analizo meritev in storitve za izobraževanje bolnikov, po drugi pa kontrastna sredstva za računalniško tomografijo in magnetno resonanco ter interventno kardiologijo. Gre za vrhunsko tehnologijo, kot so na primer injekcijski sistemi za diagnostično in terapevtsko obravnavo, ali fleksibilne programske rešitve za optimizacijo in dokumentiranje sevanja in odmerkov kontrastnih sredstev.

Animal Health
Dejavnosti raziskav in razvoja v poslovni enoti Animal Health (veterina) so osredotočene na področje antibiotikov in antiparazitskih zdravil ter učinkovine za zdravljenje neinfekcijskih bolezni pri živalih.