Zdravstvo

Inovativni izdelki

Kot podjetje Life Science smo določili zdravstveni sektor kot eno naših glavnih prednostnih nalog. Razvijamo inovativne izdelke in rešitve, ki izboljšujejo kakovost življenja ljudi s preprečevanjem in zdravljenjem bolezni ter zagotavljajo tudi prispevek družbi.

Ženske v državah v vzponu in v razvoju  bi morale imeti možnost, da prevzamejo nadzor nad svojim življenjem. V sodelovanju s svojimi partnerji želi Bayer zagotoviti več informacij o zdravju in izobraževanja zaradi zmanjševanja tveganj, povezanih z nenačrtovanimi nosečnostmi in nevarnimi prekinitvami nosečnosti.

Naše delo pri zdravilih na recept je predvsem osredotočeno na kardiologijo in zdravje žensk ter posebna terapevtska področja, kot so onkologija, hematologija in oftalmologija. Na področju večinoma zdravil brez recepta tržimo izdelke v segmentih, kot so dermatologija, lajšanje bolečin, zdravje prebavil, alergije, kašelj in prehlad ter preprečevanje srčnožilnih bolezni.

Vsako leto vlagamo precejšnja sredstva v raziskave in razvoj novih farmacevtskih izdelkov in terapij. Želimo, da bi lahko ljudje bili deležni napredka v medicini ne glede na svoje prihodke ali državo, v kateri živijo. Podrobnejše informacije o naših programih raziskav in razvoja so na voljo v združenem letnem poročilu za leto 2018.

Prav tako sodelujemo pri izvajanju programov in pobud z različnimi partnerji po vsem svetu. Naša hormonska kontracepcijska sredstva so na primer dostopna povsod po svetu v okviru programov načrtovanja družine. Svetovni zdravstveni organizaciji brezplačno podarjamo dve lastni učinkovini kot pomoč v boju proti afriški spalni bolezni in Chagasovi bolezni, ki je zelo razširjena bolezen v Latinski Ameriki. Prav tako še naprej razvijamo eno od teh učinkovin posebej za zdravljenje v pediatriji in v partnerskem sodelovanju s pobudo DNDi (zdravila za zapostavljene bolezni) raziskujemo, ali bi lahko z učinkovinami enote Bayer Animal Health uspešno zdravili rečno slepoto pri ljudeh.

Learn more here: